péntek, július 12, 2024

Esküvői videózás

A nagynap teli van megismételhetetlen pillanatokkal... Olyan mint egy film, amit át kell élni. Nektek annyival könnyebb dolgotok van mint a színészeknek, hogy magatokat kell adni, nem kell szerepelni. Az esküvői videózás épp' emiatt komoly felkészültséget igényel. Operatőri, rendezői tapasztalat nélkül csak halvány lenyomat készül Rólatok. (A filmeket egyébként a maskepp.com csapatával együttműködve készítjük.) Az alábbi filmekben látni fogjátok, hogy mintha megrendezett, nem is hétköznapi párok életéről készült volna a videó.
Aztán a folytatás Kati és Robi esküvőjéről:
Tetszett? Ha van még időtök nézzetek bele Edit és Gergő esküvői filmjébe is. Ez is az a kategória, amikor az stáb, 8merthogy nem egy ember dolgozik), annyi cuccot hoz, hogy már a násznéptől komoly erőfeszítést igényel, hogy a figyelmüket a beszédekre és a hivatalos eseményekre fordítsák :) A srácok ilyenkor különböző kameramozgató eszközöket hoznak, amivel a kamerát úgy lehet mozgatni, ahogy simán kézből nem lehetne. Van pl. a Jimmy Jib, ami egy gurulós daru 2-3 méteres nyakkal, ami a vendégek között, a szabadban, vagy a templomban, vagy a vacsin dolgozik. Jó szórakozást!
A folytatás egy gyönyörű esti kinti felvétellel kezdődik. Szokták mondani: „Na ilyet csináljon a keresztapu!”
Tudtátok, hogy a forgatás idejének többszöröse míg a klip elkészül? A vágók az esküvő után napokig (minimum napi nyolc órában) dolgoznak azon, hogy minden tizedmásodperc kidolgozott legyen. Stimmeljen a ritmus. ...és hogy az operatőrőkkel együtt ők is alkossanak! Ez ugyanis művészet! Amerikában, ahol sokminden kezdődik cinematográfiának nevezik, az ilyen munkát. Amikor nem meg rendezett eseményeket filmesítenek meg. A fenti anyagok elkészítéséhez 4 operatőr kell, hárman kisfilmes géppel veszenk fel rövidebb snitteket a klippekhez, míg a negyedik normál, de sizntén HD kamerával veszi az egész eseményt. Így végeredményben egy teljes filmet, és két db pár perces klippet készítünk az esküvőtökről. Egyszerűbb, és költségtakarékosabb megoldás, ha a teljes filmet készítjük el két operatőr segítségével, rövid klippeket nem. Ilyenkor nem használunk extra kameramozgató eszközöket. A végeredmény ekkor is lenyűgöző, de jóval kevesebb munkát/utómunkát igényel. Ezt a stílust dokumentarista videózásnak neveztük el. Itt egy példa erre is:
1-2 friss film 2015-2016-ból: Remélem felkeltettük érdeklődéseteket! Ti már főszereplők vagytok. Ez biztos. Ha nagyon profi filmet is szeretnétek, akkor kattintsatok ide:

 

Még nem döntöttél? Kérj ajánlatot!
Ajánlatkérés